Firma została założona w 1998 roku.
Pracując przez szereg lat w Niemczech postanowiliśmy wykorzystać zdobyte doświadczenie i rozpocząć działalność gospodarczą w Polsce. Wybór padł na kontynuowanie rodzinnej tradycji w branży piekarniczo – cukierniczej oraz poszerzeniem o branżę gastronomiczną. Tradycyjnie zachowaliśmy ekologiczne i naturalne metody produkcji.
Dzięki jasno sprecyzowanej strategii rozwoju, która zakładała systematyczny wzrost produkcji, rozszerzenia sieci dystrybucji połączone ze stałym zwiększeniem nakładów inwestycyjnych na środki produkcyjne, dziś możemy mówić o silnej, ugruntowanej pozycji firmy, gdzie zatrudnienie znalazło kilkadziesiąt osób i oprócz stałych odbiorców detalicznych posiadamy sieć swoich filii piekarniczo-cukierniczych na terenie Opolszczyzny.
Korzystając z możliwości wykorzystywania tradycyjnych receptur staliśmy się producentem posiadającym certyfikat Chronionego Oznaczenia Geograficznego na produkt Kołocz Śląski. Produkt ten zdobywa wyróżnienia oraz liczne nagrody w Polsce oraz poza granicami naszego kraju. W naszej ofercie posiadamy bardzo duży wybór zdrowego pieczywa wytwarzanego na bazie własnych receptur bez konserwantów na naturalnych zakwasach chlebowych.